Energetsko svetovanje občanom

 

V občinah lahko vzpostavimo energetsko svetovalnico, kjer nudimo strokovna, brezplačna in neodvisna svetovanja občanom na področju učinkovite rabe energije v gospodinjstvih. Pomembno je da se najprej izvede vse možne ukrepe za znižanje rabe energije preden se lotimo velikih investicij. Tako so lahko že ukrepi, kot so optimizacija ogrevanja, pravilno prezračevanje in ugašanje luči, pripomorejo k zmanjšanju rabe energije tudi do 10 %. Če pa ste že v fazi večjih investicij vam svetujemo o toplotni zaščiti stavb, izbiri ustreznih oken in zasteklitve ali pa o izbiri, regulaciji in zamenjavi ogrevalnega sistema in naprav. Pomagamo in opravimo informativne izračune za izbiro ustreznega energenta za ogrevanje, uporabi varčnih gospodinjskih aparatov, uporabo varčnih žarnic ali LED žarnic, stroškovno primerjavo med enotnim ali dvotarifnim sistemom ter drugo.

Vsak udeleženec svetovalnice mora s seboj prinesti izpolnjen vprašalnik, ki ga dobi na spodnji povezavi. Z vprašalnikom pridobimo osnovne informacije o sami stavbi in rabi energije. Izpolnjeni podatki morajo biti čim bolj točni, saj lahko le tako zagotovimo kvalitetno svetovanje, ki bo pripomoglo k učinkovitejši rabi energije in posledično manjšim stroškom.

 

Vprašalnik za svetovanje občanom (.pdf)

Svetovalne pisarne

O podjetju

Inštitut za obnovljive vire energije in učinkovito rabo eksergije, INOVEKS d. o. o., je bil ustanovljen v začetku leta 2010 in je usmerjen predvsem v razvoj in svetovanje pri projektih učinkovite rabe energije in implementaciji obnovljivih virov energije.

Povpraševanje

Potrebujete nasvet v zvezi učinkovitejšo rabo energije, zmanjšanjem stroškov ali energetskim svetovanjem na področju URE in OVE? Pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo svetovali.

Oddaj povpraševanje...

Prijava

Kontakti

Za vsa morebitna vprašanja, nas lahko kontaktirate na naslednje načine:
  info@inoveks.si
  01 320 57 81
Cesta 2. grupe odredov 17,
    1295 Ivančna Gorica